Geschiedenis

In navolging van de grote gospelkoren (Mass Choirs) in Amerika, bedacht Wilma van der Schoot eind 2001 graag een dergelijk koor op te willen richten. Het animo hiervoor bleek groot en in maart 2002 is Spirit van start gegaan in Den Dungen. En hoewel gospel van meet af aan een belangrijke rol heeft gespeeld, worden er met evenveel enthousiasme populaire popsongs gezongen.

Initiatiefneemster/dirigent Wilma van der Schoot hierover: “Gospel en pop zijn twee heel verschillende muziekbelevingen. Bij gospel is de muzikale beleving lekker extrovert. Je kunt echt helemaal uit je dak gaan en het swingt enorm. Bij pop is de beleving vaak veel introverter. Je komt dan bij de meer serieuze gevoelens uit. En dat is dan een mooie tegenhanger. Juist de afwisseling tussen die twee verschillende muzieksoorten maakt het zo leuk”.

Dirigent

Wilma van der Schoot

Wilma van der Schoot

Dirigent

Met Wilma van der Schoot heeft gospelpopkoor Spirit een dirigent waar de passie voor muziek, voor zingen, van af spat. De kundigheid, de ervaring maar zeker het enthousiasme waarmee zij het koor leidt en waarmee zij koor en band bindt, maakt dat Spirit al meer dan 15 jaar voor een muzikale belevenis zorgt.

Lees meer over Wilma van der Schoot op haar website www.mimamusic.nl

Koor

De ruim 60 leden van Spirit komen uit de regio ’s-Hertogenbosch en vertegenwoordigen een veelheid aan stemsoorten: lage bas, hoge bas, lage tenor, hoge tenor, lage alt, hoge alt, lage sopraan, hoge sopraan. Voeg daar de door de dirigente vaak zelf geschreven koorarrangementen aan toe en je komt tot een prachtig en uniek geluid. De meerstemmigheid komt niet alleen in de gospels zoals O happy day en Didn’t my Lord deliver Daniel tot hun recht maar maakt het ook een feest om te luisteren naar nummers van o.a. Queen, Adèle en Caro Emerald.

Band

Spirit wordt begeleid door haar eigen live-band.

De band bestaat uit:

Sjors Heefer

Sjors Heefer

Pianist en bandleider

Przemek Smolen

Przemek Smolen

Basgitarist

Richard Kapteijns

Richard Kapteijns

Saxofonist

Jeroen Heefer

Jeroen Heefer

Drummer

Adnan Jaganjac

Adnan Jaganjac

Gitarist

X